naar inhoud

Sport

Fietseducatie

Jong geleerd is oud gedaan. Al in de kleuterklas worden fietsmomenten georganiseerd. Vanaf het eerste leerjaar krijgen de kinderen intensief fietsles. Op de speelplaats wordt geoefend op rechtdoor fietsen, bochten nemen, met één hand fietsen en andere basisvaardigheden die nodig zijn om echt fietsvaardig te zijn. Wie in het vierde leerjaar z’n brevet haalt, mag in het vijfde leerjaar oefenen op de openbare weg. De kers op de taart is het behalen van het fietsdiploma op het einde van het zesde leerjaar, door deel te nemen aan het fietsexamen (georganiseerd door de dienst mobiliteit van de stad). Met het fietsdiploma moeten kinderen veilig met de fiets naar de middelbare school kunnen.

Schoolse en naschoolse sportactiviteiten

Regelmatig zijn er op woensdagnamiddag naschoolse sportactiviteiten. Wedstrijdjes voor de oudere kinderen, eerder recreatief voor de jongsten. Een hele waaier aan sporten komt aan bod: (speel)zwemmen, lopen, fietsen, voetbal, badminton, slagbal, trefbal,… Soms zijn deze activiteiten georganiseerd door MOEV, meestal is het een eigen organisatie. Al deze naschoolse activiteiten zijn niet verplicht, maar we moedigen wel aan om van veel sporten te proeven.

Andere activiteiten van MOEV zijn tijdens de schooluren. Ook daar gaan we graag op in: Rollebolle, Alles met de bal,… we zijn er dol op.

Elk jaar is er ook wandeldag. Dan komen alle kinderen van Beerst, Esen, Keiem en Leke samen om in een van de afdelingen te wandelen in het dorp. Naast het wandelen is er animatie voorzien binnen een thema. Een topdag !

De jaarlijkse sportdagen zijn per graad. Voor de eerste en tweede graad wordt die om het jaar door de scholengemeenschap georganiseerd.

In Esen is er een badmintonclub die aan de school verbonden is. Op dinsdag na schooltijd kunnen de kinderen nog een uurtje blijven badmintonnen o.l.v. de sportleerkracht.