naar inhoud

Open Scholendag 2024

OnderwijsVlaanderen_OpenScholen_Consideration_LagereSchool_1080x1920_3.jpg

Op 16 mei 2024 organiseert de Vlaamse Overheid een Open Scholendag over heel Vlaanderen. Ook onze scholen nemen hieraan deel.

Overweeg je de switch naar het onderwijs? Wil je graag proeven van het lerarenberoep? Een dagje meelopen met een ervaren leraar? Of ben je bijna afgestudeerd als leraar en wil je de sfeer in een school opsnuiven? Schrijf je snel in.

Tijdens de Open Scholendag op 16 mei kan al wie overweegt om leraar te worden het lerarenberoep echt ervaren. Je volgt lessen of vakvergaderingen, je overlegt met toekomstige collega's en je steekt eventueel een handje toe terwijl je de sfeer opsnuift in de klas. Tussendoor vraag je de leraren de oren van het hoofd. Kortom, je ontdekt alles wat je altijd al wilde weten over leraar zijn!

Schrijf je in via de volgende links:

Wat mag je verwachten van Open Scholendag?

Schrijf je in t.e.m. 1 mei

Je schrijft je in om het lerarenberoep te komen ervaren tijdens de Open Scholendag in onze school. Zo kan jij binnenkort beslissen of je de switch maakt.

Bereid je voor - begin mei

Je ontvangt van onze school praktische informatie en het programma van jouw Open Scholendag.

Neem deel - 16 mei

Onze schoolpoorten staan open voor Open Scholendag! We ontvangen je graag (terug) op de speelplaats en in de klas. En in de leraarskamer, uiteraard!

Je krijgt een observatiewijzer, een reflectiewijzer, een vragenkaartje, ... die je heel gericht door Open Scholendag loodsen.

Verzamel extra informatie

Je ontvangt van het departement Onderwijs en Vorming alle praktische informatie - over lerarenopleidingen, anciënniteit, bekwaamheidsbewijzen, vacatures, ... - die je nodig hebt om de switch naar het onderwijs te maken. Zo weet je precies wat je mag verwachten en welke stappen je nog moet zetten.

We zwaaien onze deuren die dag open voor alle geïnteresseerden!

Tot dan!