naar inhoud

Gezondheid

We vinden het belangrijk onze leerlingen een gezonde levenshouding bij te brengen. We zien dit als een investering met hoog rendement op zeer lange termijn.  

Dit gezondheidsbeleid heeft verschillende pijlers:

  • We moedigen fruit aan als tussendoortje. Elke dag mag. De kinderen kunnen ook meedoen met het fruitproject: Elke week krijgen ze dan een stuk fruit of groente van een plaatselijke groente- en fruitboer.   Misschien ontdekken ze ander lekkers dan wat thuis in de fruitmand ligt… Inschrijven is voor het hele schooljaar en kan begin september.
  • De kinderen kunnen altijd heerlijk gekoeld en gezuiverd water drinken op school. Gratis en voor niets ! Een veldfles is snel gevuld en bijtanken kan in de speeltijd of op andere vrije momenten. Ook ’s middags krijgen de kinderen water aan tafel. Wie het wil kan bij de boterham ook soep krijgen en ook voor deze kinderen is er water te krijgen.
  • Als logisch gevolg willen we ook geen snoep of chocolade op school. Snoep en chocolade moeten kunnen, af en toe, maar dan liever thuis. Een droge koek meebrengen kan wel.
  • Spelen is bewegen en bewegen vinden we top. Daarom worden de kinderen aangemoedigd om veel te spelen op de speelplaats. Daartoe voorzien we buitenspeelgoed. In Beerst, Esen en Leke kan in de zomer ook op het speelpleintje achter de school gespeeld worden. Deze speelpleintjes zijn na schooltijd vrij toegankelijk voor de buurtkinderen.
  • Kinderen krijgen op school een fluohesje. We verwachten dat dit gedragen wordt, zeker in de donkere maanden.  We promoten ook het dragen van een fietshelm. In Esen en Leke zijn kinderen verplicht een helm op te zetten bij fietsactiviteiten. Deze helmen worden ook ter beschikking gesteld. Wie met de fiets naar school komt wordt ook gevraagd de fiets op slot te doen: Fiets op slot, dief bedot!